Een   waarnemend  oog,   een  reflecterende  blik

MARK DEKEN - DEKENISME

SCHRIJVER - VINDINGRIJK DENKER - FILOSOOF - ECONOOM

In 2005 ben ik met mijn bedrijf Dekenisme begonnen. Dekenisme is een tekstbureau dat zich voornamelijk richtte op planmatige, economische en filosofische teksten, maar inmiddels breder is georiënteerd. Het professioneel tekstschrijven begon met het schrijven van plannen voor ontwikkelingsprojecten in Afrika. Inmiddels heb ik zeer verschillende schrijfopdrachten mogen doen, variërend van een handboek met een vernieuwde werkwijze voor een zorgorganisatie en haar personeel tot een boek over integratie in Noord-Nederland. Ik heb voor een NGO een boek geschreven waarin ik mijn zienswijze over economische groei in ontwikkelingsgebieden in Afrika uiteenzet.

Vanaf de start van mijn bedrijf heb ik veel plannen geschreven. Bij dit schrijven ben ik betrokken in het proces en denk met de opdrachtgever mee over het betreffende ondernemingsplan, organisatieplan, projectplan of subsidieplan. Het gaat hier ook om het meedenken over de concepten in het plan en het helder forumuleren en structureren van de ideeën. Voor sommige opdrachtgevers heb ik ook de informatieve teksten voor hun websites aangeleverd.

Bij andersoortige teksten als gedichten, verhalen, literatuur, opinie zit de essentie in de schoonheid van zinnen, van woorden, van gedachten, van de scherpte van het gezegde, van de lagen in het stuk of van de clou(s) in het verhaal. Ook persoonlijke of andere verhalen teken ik graag op. Dat zal dan gebeuren aan de hand van gesprekken die ik met u als opdrachtgever voer. 

Ik help u graag met het schrijven van uw plannen, uw boek. uw artikel of uw verhaal. Neem gerust contact op om eens van gedachten te wisselen.

Mark Deken