ECONOOM

Als econoom heb ik tijdens mijn studie en daarna vooral geschreven over internationale, economische inzichten. In 2013 heb ik het boek Revolutions in the Third World geschreven. Zowel voor als na het schrijven van dit boek heb met allerlei bronnen, academici en studenten, gediscussieerd over de internationele economische en sociale toestand, over economische wetenschap en modellen, over trends en structurele inzichten, over groeimogelijkheden.

In 2016 heb ik over de onderwerpen in het boek een gastcollege gegeven bij de van Hall University of Applied sciences in Velp. Ik volg de internationale, nationale en lokale economische berichtgeving kritisch en op de voet. Ik schrijf en discussieer graag over economische ontwikkelingen en maatregelen en belicht dan vooral de verschillende perspectieven, de voors en tegens, van mogelijke economische toekomstrichtingen en (beleids-)beslissingen.

Met name de enorme verschillen tussen de met elkaar samenhangende economische, sociale en geografische toestanden van regio's in de wereld fascineren me. Ook binnen Nederland of zelfs binnen elke willekeurige stad in Nederland zijn deze verschillen en hun oorzaken aantoonbaar aanwezig. Ik schrijf en denk graag met u als opdrachtgever of als samenwerkingspartner mee over die aspecten van de economie die voor uw organisatie belangrijk zijn.